Slip dramaerne! [og bevar din energi]

Dramaqueens og dramakings

Inspireret af en telefonsamtale for noget tid siden fik jeg lyst til at skrive til dig om dramaer, dramaqueens og dramakings.

Om hvordan dramaer, dramaqueens og dramakings kan dræne os for energi. Også når vi ikke er i direkte fysisk kontakt med dem.

Du får mit bud på hvordan du slipper dramaerne og derved bevarer din energi.

 

drama

Dramaer suger energi!

Du har med stor sandsynlighed stødt på en eller flere dramaqueens eller dramakings i dit liv.
Mennesker der eeelsker at fortælle om hvilke dramaer, de oplever i deres liv. Selv en helt normal tur hen til bageren søndag morgen kan blive til det heeeelt store drama.

Når du er eller har været sammen med denne type mennesker, føler du dig ofte utilpas og fuldkommen drænet for energi.
Selv kort tid i deres selvskab kan fremkalde disse reaktioner hos dig. Du oplever måske også, at du har mindre og mindre lyst til at være sammen med disse mennesker. Og når du er sammen med dem, får du sværere og sværere ved at holde det ud.

Det er der en helt naturlig forklaring på:
du har givet dem din fulde opmærksomhed, mens de har fortalt deres drama.
Også selv om du egentligt ikke har lyst til at høre deres drama. Du vil jo ikke være uhøflig og har derfor lyttet. På den måde kommer du både bevidst og ubevidst til at give dramaqueens og dramakings DIN energi.

De har billedlig talt deres energisugerør ovre i dig og suger din energi.

Min erfaring både gennem mine kunder og fra mig selv er, at når vi jævnligt er sammen med dramaqueens og dramakings, så bliver det ofte sådan, at disse mennesker nærmest også har deres energisugerør ovre hos os, selv om vi ikke er sammen med dem rent fysisk.

Det kan give en følelse af træthed, skyldfølelse, irritation, vrede ect. hos os, uanset elv om vi er sammen med dem fysisk eller ej. 

Desuden sker der tit det, at vi bevidst eller ubevidst trækker os fra relationen eller hører mindre efter, når personen fortæller sit drama.
Det resulterer så i at dramaqueens og dramakings skuer op for dramaerne – enten i antal eller i volume for at blive ved med at modtage energi i form af opmærksomheden fra tilhørerne.

 

Sæt en stopper for energispillet!

For at komme dette energispil og energitab til livs har vi nogle forskellige valgmuligheder!

Vi kan:

  • helt droppe relationen
  • sætte relationen midlertidigt på pause
  • fortælle personen, at vi ikke orker og ikke ønsker at være en del af alle deres dramaer
  • Eller vi kan vælge at træde et skridt tilbage og observere situationen. Simpelthen træde tilbage og trække vores energi væk fra dramaet

 

Drop dramaerne [ og bevar din energi ]

 

Sådan gør du:

Når du er i kontakt med en dramaqueen/dramaking forestiller du dig, at du mentalt træder et skridt væk fra situationen og om bag en lille mur. Fra dit mentale sted bag muren kan du se, hvad der sker i situationen.

Bare observer hvad der sker.
Undlad at dømme.
Undlad at kommentere det der sker.
Træk vejret stille og roligt og observer situationen der på afstand ”fra dit sted bag den lille mur”.

Du vil formentlig opleve, at du NU selv kan bestemme, om du vil give energi til dramaet og personen eller ej.

Ved at træde et skridt tilbage og alene observere er du trådt ud af energispillet og har igen taget styringen med, hvad du ønsker at give energi til.

Du bevarer din energi hjemme hos dig selv og kan endda på den måde højne din energi. I stedet for at tabe energi ved at være sammen med dramaqueens og dramakings. kan du nu være sammen med dem uden at blive træt, trist eller drænet for energi. Måske holder du egentlig af personen, men du orker blot ikke at være en del af deres dramaer og leverandør af energi til dem.

Ønsker dig en rigtig dejlig 2. december.

At lytte til dig selv og det der er rigtig for dig, er det mest kærlige du kan gøre for dig selv

I Lys og Kærlighed 
Annette

PS:
Få GRATIS min guidede meditation Afslappet på 10 minutter!
Tilmeld dig i boxen her på siden.